Ding ding ding en de wil van God

Joh, je bent een bal gehakt
straks word je door de trein gepakt
mama zet de pan vast klaar
straks ben jij een steak tartaar

Het spoor is geen speeltuin. ProRail, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de veiligheid op en rond het spoor, is een voorlichtingscampagne voor kinderen gestart. De campagne is opgebouwd rond het lied ‘Ding ding ding’ dat onderdeel is van een lespakket voor basisscholen. Het nummer – met een lekker vette beat – zorgt voor commotie. Nou ja, commotie. Tweeduizend onderwijzers bestelden het lespakket en ProRail ontving tot nu toe één officiële klacht: van de Groen van Prinstererschool uit Kampen, bovenop de Bible Belt. De directeur is zeer verontwaardigd. Een geplet jongetje is geen steak tartaar. Met die vergelijking doe je volgens de directeur “geen recht aan Gods schepping”.

En hopla, daar hebben we een Kamervraag over het liedje van ProRail en dus commotie. De noodkreet van die ene School met de Bijbel is de mannenbroeders van de SGP niet ontgaan. Minister Eurlings van Verkeer is om opheldering gevraagd.

Welnu, die opheldering kan ik ook geven. De zompige ingewanden van een jongetje dat door een intercity is geplet, lijken inderdaad niet op een steak tartaar. Was het maar waar, dat zou het werk van de mensen die de smurrie tussen de bielzen uit mogen peuteren een stuk draaglijker maken.

Maar daar gaat het de SGP niet om. Punt is: ze vinden al die preventie maar niets. Daarom enten mensen op de Bible Belt hun kinderen niet in tegen polio. Kinderverlamming is de heilige wil van God en je moet het Opperwezen niet tegenwerken. Zo ook met spelende kinderen langs het spoor. Als ze gegrepen worden door de intercity, dan is dat de wil van God. Hetzelfde geldt voor de dode hoek, daarover wilde de SGP vorig jaar ook geen voorlichting op scholen. De mens weegt en wikt, maar God beschikt.

SGP’er, jij bal gehakt
je kind is door een trein gepakt
Leg je Bijbel maar vast klaar
En prijs de Here voor dit mooie gebaar

5 reacties op “Ding ding ding en de wil van God”

 1. Ja, ze maken er een potje van, die gelovigen.
  Proberen aldus een wit voetje te halen bij een ouwe man met een lange baard op een wolk.

  Om aan alle misverstanden een eind te maken, geef ik hierbij een link naar een prachtige film die een en ander voor eens en altijd helder uit de doeken doet. Dat duurt ongeveer 80 minuten:

  http://video.google.com/videoplay?docid=5216403649967509740

 2. Luuk,

  Leer het nou eens. Het is “School met DEN bijbel”!

 3. Wat kun jij krom lullen zeg…Zo te lezen snap je er niet veel van. Enfin als het maar gelezen wordt, toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top