Glamourjournalistiek

Radeloos heen en weer zappen. Wat is dat toch deze zomer? Meer dan veertig zenders onder de knop, maar wéér niets op tv. Of het zou de herhaling van de herhaling van de herhaling van ‘Flodder’ moeten zijn.
Maar er gloort licht aan het eind van de tunnel. Deze weken presenteren de omroepen hun programma’s voor het nieuwe televisieseizoen. Zo is daar de kakelverse reality soap ‘Wilma Nanninga Privé’, vanaf oktober op RTL 4. Wilma Nanninga is de roddeldoos die elke dag de pagina ‘Privé’ in de Telegraaf helemaal vol typt. Dat gaat dan altijd over pril geluk, liefdesbaby’s en exclusieve ontmoetingen met C-artiesten die vertellen over hun demente schoonmoeder. Wilma schrijft er zo een pagina over vol. Van niets iets maken, dat kan zij als geen ander.

Blijkbaar genoeg reden om de zelfbenoemde showbizz koningin haar eigen reality soap te geven. Wilma wordt nu dag en nacht gevolgd door de cameraploeg die dat eerder bij Jan Smit deed. Zelf verwacht Wilma bijzondere televisie. “Omdat ik vaak interviews doe die zo indringend zijn, dat ik er camera’s bij zou wensen.” Ja, volgens haar heeft de showbusiness veel meer diepgang dan mensen denken.

Bovendien wil zij laten zien dat ze behalve topjournalist en showbizz koningin óók moeder en echtgenote is. 24 uur per dag een cameraploeg in je kielzog om de mensen te laten zien hoe heerlijk gewoon je bent. Daarom komen haar man en haar 12-jarige dochter ook uitvoerig in beeld.

Wilma die ‘s ochtends bij het ontbijt een glas melk inschenkt voor haar dochter. Een dag boordevol glamourjournalistiek strekt zich voor haar uit. “Mama moet opschieten, want ze heeft zo een indringend interview met Dries Roelvink.” Dochterlief mokt even om zo weinig aandacht, maar Wilma weet waar haar prioriteiten liggen: “Dries gaat heel openhartig vertellen over zijn ingegroeide teennagel.” En daar stapt Wilma in haar autootje. Hengelmicrofoon boven haar hoofd, cameraman op de achterbank.
Ik ga de herhalingen van Flodder nog héél erg missen.

2 reacties op “Glamourjournalistiek”

  1. Typisch, die benaming geeft ik de media van vandaag de dag!

    Neem het AD. Via ad.nl leerde ik dat mijn voormalige lijfskrant, graag nieuwtjes breng over het leeghoofdig popje “Paris Hilton”!

    Wat een teloorgang! Plup op TV (Gouden Kooi), plup in de krant, plup op het net (Koelman uitgezonderd 😉 )…

    Men zegt wel “Kijk/lees dan niet! Maar…er zijn geen alternatieven (of ik ben te lui om echt moeite voor te doen, *zucht*)!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top