De kinderwens van Rouvoet

Heren, werk aan de winkel. Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin heeft gesproken. U doet onvoldoende uw best in de echtelijke sponde. Nederlanders mogen namelijk wel wat meer baby’s maken. Nieuwe aanwas van klein grut is goed voor de economie, omdat anders de kosten van de vergrijzing te veel oplopen.

Wie had ooit gedacht zoiets uit de mond van een christelijke minister te horen? De tijden veranderen. Toen mijn ouders net getrouwd waren, kwam elke maand meneer pastoor langs. De geestelijke informeerde dan tussen de thee en het koekje door of “het geschenk van God al was nedergedaald in de moederschoot”. Zo niet, dan waren de rapen gaar en beende hij de trap op om de echtelijke sponde in te zegenen. Dat gebeurde met veel wijwater en kreten als “o Heer, geef vuur aan de liefde, verlicht de nacht, beadem deze sponde, geef levenskracht, o Heer, een nieuwe geboorte!” Daarna vertrok meneer pastoor en moesten mijn ouders aan de slag. Het huwelijk is geen lolletje.

Nu is minister Rouvoet net zo in den Here als meneer pastoor een halve eeuw geleden, maar toch is er iets veranderd. De moderne christen is wat meer werelds geworden. Hij is gek op getallen. Zo houdt Rouvoet ons voor dat de Nederlandse vrouw gemiddeld 1,7 kinderen ter wereld brengt. Om de kosten van de vergrijzing op te vangen is volgens hem een geboortecijfer van 2,1 ideaal. Dus vort, gaat heen en vermenigvuldigt u. De minister heeft zelf al het goede voorbeeld gegeven. Hij heeft 5.0 kinderen verwekt bij 1.0 echtgenotes.

In ieder geval begrijp ik nu waarom Rouvoet zo’n heisa maakte over de pornofilm Deep Throat. Van pijpen raak je niet zwanger en dat is slecht voor de economie. En ik maar denken dat hij principiële bezwaren had. Niets van dat alles, de minister van Jeugd en Gezin is juist vóór geslachtsgemeenschap uit financiële motieven. Een hele opluchting. Kan ik eindelijk weer met een gerust hart naar de hoeren.

7 reacties op “De kinderwens van Rouvoet”

 1. Ben alweer volop aan het investeren !!!

  (De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met het wetsvoorstel kindgebonden budget.
  Een langgekoesterde wens van ChristenUnieminister Rouvoet.)

 2. en dan te bedenken dat de kinderbijslag oorspronkelijk is bedacht door ene a.hitler dictator te duitsland

 3. Rouvoet kiest gewoon voor Nederlandse bodem.

  1 op de 26 babies in Nederland is momenteel van Nederlands afkomst. (bron CBS)

 4. So!
  Laat me je voor het gemak @geel noemen, dit in het kader van het Hollandsch welvaren.
  Ten aanzien echter van per ongeluk spelfouten maken en cijfers omdraaien.
  Gefeliciteerd!
  U is bij deze ingeburgerd!!!

 5. Nachttripper

  yellow op 01-03-2008 8:00 pm

  Laat de CBS cijfers maar zien Yellow. Ik hoop dat je per ongeluk een fout hebt gemaakt bij het posten. Anders is ben je gewoon een leugenachtige feitenverdraaier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top