Maxime heeft een nieuwe vriendin

’s Avonds, alleen in bed in het verre Washington, kan Maxime de slaap niet vatten. Vanwege de jetlag, houdt hij zichzelf voor. Maar ook wel een beetje vanwege de mooie woorden die Hillary Clinton die middag over hem sprak. Ze vertelde de verzamelde pers hoe goed het klikt tussen haar en Maxime: “Ik kan u niet zeggen hoe blij ik ben dat ik een collega en nieuwe vriend welkom kan heten”. Daarna weidde ze uit over Maxime’s leadership in het Midden-Oosten. Hij was een “onwankelbare steun voor een blijvende vrede”.

Daar stond hij, met dat lange, slungelige lijf van hem. Naast Hillary, die prachtig rechtop kan staan. Ze had het over de Nederlandse inbreng in Uruzgan. Die stond volgens haar model voor Amerika’s inspanningen in Afghanistan. Hillary zei dat de hele wereld moet weten hoe uitzonderlijk de Nederlandse inzet en het leiderschap is in Afghanistan.

En toen gebeurde het. Als om haar woorden kracht bij te zetten, legde ze een hand op Maxime’s rug. Waar iedereen bij was! Gelukkig had hij ook snel even haar schouder aangeraakt. Een beetje onbeholpen, dat wel. Maar oh jongens, Hillary’s hand op zijn rug! De pers was het ook opgevallen. ‘Verhagen heeft een nieuwe vriendin’, kopten de kranten.

Maxime staart naar het plafond. Ach, waren ze nog maar jong. Samen op school, in de fietsenstalling. Hillary schrijft met een viltstift haar naam op zijn onderarm. Met drie kruisjes erbij. Daarna vraagt ze verkering. Of nee, wacht! Hij en Hillary samen op de fiets door Amsterdam, net als in Turks Fruit. Zij achterop, met de benen aan één kant. Armen om zijn middel, haar wang tegen zijn onderrug.

Zou ze hem een sexy man vinden? Maxime kijkt naar zijn grote handen. Daarmee kan hij haar frêle lichaam moeiteloos bedekken. Al haar geheime plekjes martelen. Samen één. Waarom ook niet? Hillary heeft hem nodig. Haar huwelijk met Bill is vast gelijk een dorre woestijn.

Plots weet Maxime het zeker. Hij zal Jan Peter met klem adviseren de troepen langer in Afghanistan te houden. Waarom? Voor Hillary natuurlijk. En omdat liefde alles overwint.

Maxime sluit zijn ogen en zucht. Morgen weer terug naar Nederland. Hij mist haar nu al.

4 reacties op “Maxime heeft een nieuwe vriendin”

  1. Jan Peter Balkenende had hetzelfde gevoel toen hij George Bush ontmoette…

  2. Je kan me opvegen, wat een hilarisch stukje weer. Die foto met die houterige, net uit het lood staande Maxime. Zo onbeholpen, en dan jouw verhaal eronder. Je ziet het ‘m gewoon denken!

  3. Zojuist Maxime uit het biechthokje zien komen. Hij zag er opgelucht uit nadat hij zijn zondige gedachte had opgebiecht aan meneer pastoor. Hij is weer helemaal “in de Heere”…

    Het gevaar is geweken en we kunnen weer door…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top