Meer seks met Durex

Precies een jaar geleden publiceerde Durex haar Global Sex Survey 2001. Een wereldwijd onderzoek naar de seksuele houding en gedrag van mensen. De condoomfabrikant bracht verontrustende cijfers naar buiten; ik had gefaald als man. Mijn vriendin riep mij dan ook terstond ter verantwoording. Haar onvrede met mijn presteren was nu eindelijk wetenschappelijk aangetoond: we deden het te weinig.

Ze bleek een potlood en een velletje papier achterin haar nachtkastje te hebben verstopt en daarop stonden 58 streepjes geturfd. “Ligt dat boven of onder het landelijk gemiddelde?” beet ze me toe. Ik tuurde beschaamd via mijn pyjamabroek naar de punten van mijn pantoffels. 94 keer hadden we het behoren te doen en dat was toch echt niet te veel gevraagd, want wereldwijd lag het gemiddelde nog altijd drie ontladingen hoger. En dan had ik nog geluk dat ik niet aan de andere kant van de oceaan woonde, want de Amerikanen voerden de ranglijst aan met een score van 124. Ik schoot seksueel behoorlijk tekort. Alleen de Japanners had ik achter me gelaten; die kwamen niet verder dan 36 keer per jaar.

Ik beloofde mijn vriendin beterschap. En ik kan u melden: het was een zwaar jaar, maar ik ben mijn verantwoordelijkheden niet uit de weg gegaan. Twee keer per week volbracht ik strak en ingetogen mijn taak in haar schoot, schenkend en schenkend tot ik niets meer te schenken had. Gebruikte condooms hing ik als schaduwboekhouding dichtgeknoopt aan een lijntje in de kelder, naast mijn werphengel.

Afgelopen zondagochtend telde ik 104 wasknijpers. Ik lag op schema. Sterker nog, ik scoorde zelfs tien ladingen nectar der liefde b”ven het landelijk gemiddelde. Eindelijk wist ik weer hoe het voelde een man te zijn. Wie deed me wat?

Het antwoord is simpel: de Durex Sex Survey 2002. De jaarcijfers staan op internet en zijn te gruwelijk voor woorden. Dit jaar had ik volgens de condoomfabrikant mijn vriendin minstens 158 keer voorbij haar remmingen moeten lokken. In “”n jaar van 94 naar 158, dat is een stijging van bijna zeventig procent. Vanuit het niets staat Nederland nu internationaal gezien op de tweede plaats, slechts negen schokgolven van zoet genot verwijderd van lijstaanvoerder Frankrijk. Dat zijn nog eens cijfers waarmee je als condoomfabrikant naar buiten kunt komen.

Durex rept overigens met geen woord over de oorzaak van deze opmerkelijke opmars. Of het zou moeten zijn dat de hele aardkloot ‘into love’ is, want het mondiale gemiddelde ging van 94 naar 139.

Terwijl ieder normaal mens snakt naar onthaasting, doet Durex er juist nog een schepje bovenop. Nederland gaat voor goud. De winter is nog niet begonnen, maar volgens de condoomfabrikant komt de zomer er alweer aan. Hoogste tijd dus om je via durex.nl aan te melden als lid van het ‘Durex Fun Team’ en je richting kust te begeven, want uit de Durex Sex Survey blijkt ook dat Nederlanders graag seks hebben op het strand.

Schrijf je in en je gaat met andere gelijkgestemden op pad. “Want het Nederlandse strandleven leeft als nooit tevoren, het is “”n groot feest in Bloemendaal, Scheveningen en Renesse.” Daar kunt u zich vast het een en ander bij voorstellen. Vooral als u in uw trendy Durex condoomdispenser de Durex Performa stopt. “Een revolutionair nieuw condoom waarmee je echt langer van seks kunt genieten. Met speciaal glijmiddel dat helpt het hoogtepunt uit te stellen en de seksuele opwinding te verlengen voor langdurige seks.”

Succes ermee. Mij zult u deze zomer in ieder geval niet aantreffen op het strand. De gedachte alleen al bezorgt me wallen onder de ogen.

6 reacties op “Meer seks met Durex”

 1. Wat een geweldige columm.
  Wie zijn al die mensen die naast een drukke carierre, veelvuldig sportschool bezoek en andere ontspannende bezigheden, nog tijd hebben voor minimaal 3 x in de week sex….

 2. Volgens mij hadden de onderzoekers dit jaar meer jongeren erbij betrokken. Die doen het dan waarschijnlijk als konijnen 🙂

 3. mijn lieftallige verloofde had het stuk ook gelezen. zij vond dat ze nu genoeg bewijs had om te zeuren dat ik eens wat vaker van d’r af moest blijven 😛 op mijn vraag of ze dan zo vriendelijk wou zijn niet constant aan me leuter te ziten kon ze niet antwoorden. ze heeft altijd geleerd dat het onbeleefd is met je mond vol te praten.

  groet 🙂

  en schrijf vooral door, geweldig 🙂

 4. Probleem,

  Telt men het aantal orgasmes? of het aantal keer dat er een ‘vrij’-partij is. en indien het de orgasmes zijn, tellen dan de vrouwelijke of de mannelijke orgasmes…
  Ik weet het niet meer…. ben ik nu normaal of niet.
  doe ik mijn vriendin te kort of misbruik ik haar…

  Wie helpt mij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top