Veertig dagen zonder seks

Jazeker, alweer een ondeugend televisieprogramma. Ditmaal is het format niet afkomstig uit de vochtige koker van John de Mol. Nee, het is de Evangelische Omroep die haar eigen variant op Temptation Island heeft bedacht. Deze zomer zijn de opnamen en het programma is vanaf half november te zien op Nederland 3.

De presentatie is in handen van Arie Boomsma. U weet wel, de EO-hunk die door het leven gaat als de Nederlandse versie van Ridge Forrester uit The Bold and the Beautiful. Arie heeft een kaaklijn als een strijkijzer, maar bovenal is hij een diep gelovig mens. We mogen met rust stellen dat Arie het licht heeft gezien. En zoals dat dan gaat: sindsdien is hij verblind. Logisch dus dat Arie een enorm kruis op zijn linker onderarm heeft laten tatoeëren. En zijn hele rug wordt bedekt door een tatoeage van de heilige Sint Joris die een veelkoppige draak doodt.

De symboliek is duidelijk. Arie is Sint Joris. En de draak die bestreden moet worden, is seks voor het huwelijk. Oftewel seks zonder Gods zegen. Daarom volgt Arie – zelf al 33 jaar maagd – in Veertig dagen zonder seks een aantal EO-jongeren. Hij wil onderzoeken of zij in staat zijn de verleiding van vleselijk genot te weerstaan. De spelregels die Arie hanteert, zijn streng. Ook masturberen is uit den boze.

De eerste proefopnamen zijn inmiddels achter de rug. We zien hoe Arie en de EO-jongeren Utrecht bezoeken en het billboard bekijken met daarop de dame in de gouden bikini. Dat hakt er in. De volgende ochtend ontwaakt kandidaat Diederik, die de hele nacht met de handen boven de dekens heeft geslapen, met een plakkerige onderbroek. Hij is hevig overstuur, maar Arie is onverbiddelijk. Diederik heeft een uur om zijn spullen pakken. De andere kandidaten kijken bedremmeld toe. Ja, onze Jezus in burger is streng, maar dat zie je wel vaker bij lieden die spelregels bedenken voor een sport die ze zelf niet beoefenen.

5 reacties op “Veertig dagen zonder seks”

  1. Arie heeft natuurlijk makkelijk praten. Zo’n tattoo zetten geeft al vrij snel een stoot endorfine vrij, daar kan zelfs een gemiddelde TBS-er een poos op teren. (Vandaar het cliché) Met je handen onder Het Boek slapen, mag dat wel van Arie? Schijnt nog zalvend te werken ook.. Mooie uitsmijter!

  2. Ik werd een beetje misselijk bij het idee van ‘de vochtige koker van John de Mol’, ik vind zijn gezicht al zo erg…maar het was weer een vermakelijke column.
    Ik weet nog wel een leuk vervolgprogramma voor de EO na ‘veertig dagen zonder seks’….’veertig dagen zonder EO’. Kan Arie in die periode lekker op vakantie, bijvoorbeeld naar Thailand?

  3. Nou 40 dagen is hier tegenwoordig schering en inslag 🙁 Is echt niet meer wat geweest is, en het valt wel mee eigenlijk. Alles went behalve die vent natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top