corona

Corona: een godsgeschenk voor menig politicus

10 reacties op “Corona: een godsgeschenk voor menig politicus”

 1. -= GensNet =-

  De enige remedie is het hele huichelachtige van vrijheid af te schaffen. Ik weet dat je dan die generatie die de 2e wereldoorlog bewust meegemaakt heeft, gigantisch voor het hoofd stoot. Er is een zegswijze: De goeden moeten het nu altijd met de kwaden ontgelden.

 2. Misbruik van corona is strafbaar. Maar een leugentje om eigen bestwil mag toch wel?

  Ik vind het heerlijk om menig telemarketeer die ons thuis opbelt en specifiek naar mijn partner vraagt, vanwege de privacy regeling nu te antwoorden: “Dat is niet mogelijk. Ze is twee weken geleden overleden aan het coronavirus. Kan ik u helpen. Staat er nog iets open?”

  De ongemakkelijke stilte die volgt en de voelbare paniek aan de andere kant van de lijn omdat het belscript daar geen panklaar antwoord op biedt, geven een onbeschrijflijk voldaan gevoel.

  Net als de  ‘welgemeende excuses en medeleven’ die daarop aangeboden worden en de toezegging dat ze direct onze gegevens uit het bestand halen.

 3. Overvolle IC’s wel, maar de capaciteit van Nederland is nog niet volledig benut in deze door overheden geschapen crisis. Een enkele blik op Euromomo zegt genoeg. Er is tot nu toe in Nederland en de meeste omringende landen niet eens sprake van oversterfte door dit virus. Nederland zit zelfs ruim onder de “normale waarde.”

  Die droevige beelden komen voornamelijk uit Italië. In Nederland was het wel druk, vooral in enkele ziekenhuizen, en daar werd door media gretig gebruik van gemaakt. De patiënten verhuizen, werd door de media groots vermeld. Uiteraard zonder er bij te zeggen dat dit 2 jaar geleden ook al zo was, omdat toen wel alle ziekenhuizen vol waren en er patiënten vanuit de Nederlandse IC’s naar Duitse en Belgische ziekenhuizen werden gebracht.

  De oorlog gaat helemaal niet tegen het virus, maar inderdaad tegen de mensenrechten. Het is een ongebreidelde machtsgreep van staatslieden die dit aangrijpen om hun tanende macht over het volk te herpakken. Ook hier in Nederland. Wie heeft de moed om naar de Hoge Raad te stappen? Zij hebben het recht en de macht om een onterechte noodmaatregelen een halt toe te roepen en de verantwoordelijken hiervoor aan te pakken.

 4. Ik heb je post op mijn fb gezet. Prachtig omschreven en het moet gezegd worden.

 5. -= GensNet =-

  > De oorlog gaat helemaal niet tegen het virus, maar inderdaad tegen
  > de mensenrechten. Het is een ongebreidelde machtsgreep van
  > staatslieden die dit aangrijpen om hun tanende macht over het volk te herpakken.

  Zo zie ik dat ook dat er mensenrechten afgepakt worden onder het argument van een noodmaatregel die gecreerd is door de overheid èn media. Bange mensen hebben dat helemaal niet in de gaten. Maar oh we als je durft om een andere mening of kijk op het vermeende virus te hebben dan word je volledig neergesabeld.

  De overheid heeft de mond vol van “eigen verantwoordelijkheid”. Je hebt geen eigen verantwoordelijk meer. Dat is je door diezelfde overheid dus nu “handig” afgepakt.

  > Ook hier in Nederland. Wie heeft de moed om naar de Hoge Raad te stappen?
  > Zij hebben het recht en de macht om een onterechte noodmaatregelen
  > een halt toe te roepen en de verantwoordelijken hiervoor aan te pakken.

  Weer zoiets met een overheidsorgaan waar je veel te veel van verwacht. Het ene orgaan houdt het andere orgaan de hand boven het hoofd en je krijgt daar geen spel tussen……

 6. Nou, ik zie hierboven al 7 dappere strijders en een auteur die van mening zijn dat hun allerlei rechten worden afgepakt.

  Op naar de Hoge Raad zou ik zeggen!

  De Trias Politica garandeert dat de uitvoerende macht en rechterlijke macht strikt gescheiden zijn. Bovenstaande uitspraak dat het ene orgaan het andere de hand boven het hoofd houdt is niet meer dan een onbewezen complottheorietje. En een belediging voor de democratie. En bovenal lachwekkend.

  De inhoud van het artikel is misleidend. Op zichzelf juiste feiten worden door de auteur gebruikt om voorbarige conclusies te trekken, mede door gebrekkige kennis van grondrechten, grondwet en de werking van een democratie. Dat is tendentieus. En dat verbaast me van een auteur die de mainstream media en het journaille verafschuwt. Iets met pot verwijt de ketel…

 7. Luuk Koelman

  Ik ben blij dat je in ieder geval de feiten onderschrijft, Marco! Dat jouw conclusie de mijne niet is, lijkt me helemaal oké. Wanneer iedereen uit gepresenteerde feiten dezelfde conclusie zou trekken, zou politiek niet eens bestaan.

 8. Beste mensen, ik ben een Nederlander die in het verkrachte Italië woont. Ik ben bezig met een serie brieven die ik aan mijn familie in Nederland stuur. Ben geen schrijver, maar een binnenvettende denker die heel erg door de maatregelen en de daarmee onlosmakelijk verbonden false informatie van de Italiaanse overheid gefrustreerd is geraakt. Ik vraag me af: hoe kan een weldenkend mens dit alles accepteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top